Pizzeria loi 112 juuston pizzan – määrä ei parantanut makua!

Ruoka · Tim Isokivi

Hyvä pizza ei välttämättä kaipaa täytteiksi muuta kuin tomaattikastiketta ja juustoa, mutta miltä maistuisi pizza jossa on 112 erilaista juustoa? Yhdysvaltojen Connecticutissa sijaitseva pizzeria päätti kokeilla.

Waterfordin Crown Pizza loi yhteistyössä koripalloseura Connecticut Sunin kanssa 112 erilaisen juuston pizzan. Tarkoituksena oli rikkoa Guinnessin ennätysten kirjan 102 juuston pizzaennätys.

Valitettavasti juuston suuri määrä ei tarkoittanut paremman makuista pizzaa. Crown Pizzan omistajalle, Taso Vitsasille kävi nopeasti selväksi, ettei lopputuloksena syntyneestä pizzasta tulisi erityisen hyvä.

– Alun perin yritin tehdä hyvänmakuista pizzaa, mikä on tietenkin tavoitteeni pizzantekijänä. Kun pääsin 30-35 juustoon, tajusin ettei pizzasta tulisi sellaista, Vitsas paljasti WFSB-TV -uutisille.

– Jotkut eri puolilta maailmaa peräisin olevat sini- ja valkohomejuustot ovat erittäin uniikin hajuisia, mies totesi.

Toistaiseksi on epäselvää, rikkoiko pizza virallisesti maailman juustoisimman pizzan ennätyksen. Videon valmistusprosessista taltioitu kuva- ja videomateriaali ovat parhaillaan Guinness World Recordsin tarkistettavana.