Kuurot esittelivät hauskimmat kirosanat – näin ne viitotaan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet ihmiset osaavat useista eri kielistä tiettyjä sanoja, vaikka he eivät muuten vierasta kieltä osaisikaan puhua. Ensimmäisten sanojen joukossa vierailla kielillä opitaan monesti tilaamaan ravintolassa, tervehtimään tai kertomaan hotellin osoite.

Monien mieleen tarttuu vieraista kielistä ensimmäisten sanojen joukossa myös kirosanat. Kirosanojen osaaminen useilla kielillä on hauskaa nippelitietoa, jota harva kuitenkaan päivittäisessä käytössä tarvitsee. Nyt kuurot ihmiset pääsivät esittelemään omia suosikkikirosanojaan viittomakielellä.

WatchCut Video on julkaissut YouTube-kanavalla videon, jossa viittomakielellä kommunikoivat kuurot ihmiset esittelevät hauskimpia kirosanoja. Kirosanan viittominen voi tulla toisinaan tiukoissa tilanteissa tarpeeseen, mikäli kirosanan ääneen sanominen saisi henkilön pulaan. Viittomisessa piilee tosin myös se riski, että joku lähellä oleva osaa viittomakieltä ja ymmärtää rumat sanat.