Kahden dollarin seteleitä luultiin väärennöksiksi – mies pidätettiin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa on käytössä myös kahden dollarin seteli. Tätä ei Best Buy -kaupan myyjä tai paikalle soitettu poliisi tienneet. Kahden dollarin seteleillä ostoksensa maksanut Mike Bolesta joutui tämän takia hetkeksi vankilaan.

Mike Bolesta oli mennyt ostamaan autoradiota, kun hän halusi maksaa ostoksensa kahden dollarin seteleillä. Kaupan henkilökunta ei kuitenkaan uskonut setelinippua aidoksi, vaikka myymäläpäällikkö tarkasti sen kassamyyjän lisäksi. Paikalle soitettiin poliisit, ja he pidättivät Bolestan epäiltynä väärennetyn rahan käytöstä.

Bolesta joutui tutkintavankeuteen. Lopulta Yhdysvaltojen salainen palvelu tutki setelit ja määritti ne aidoiksi. Kassamyyjä ei todennäköisesti tiennyt, että hänen kotimaassaan käytetään yhden, viiden, kymmenen, kahdenkymmenen, viidenkymmenen ja sadan dollarin seteleiden lisäksi myös kahden dollarin seteleitä.