Näin etninen syrjintä vaikuttaa Tinderissä – miehen kokeilu todistaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

On tutkittu, että ihmiset syrjivät alitajuisesti toisiaan heidän etnisyytensä perusteella. Zish Alexander halusi laittaa tämän väitteen testiin ja tutkia Tinderin avulla vaikuttaako etninen syrjintä siihen miten kiinnostavana ihmiset häntä pitävät ihonvärin perusteella.

Alexander on aloittanut The Study of Attraction -nimisen kokeilun Tinderissä, jossa hän on perustanut itselleen kolme eri profiilia. Mies julkaisee profiileissaan aina saman kuvan, mutta hän on muokannut jokaiseen kolmeen kuvaan ihonvärinsä erilaiseksi. Vaaleaihoinen profiili on tehty Alexander-nimellä, vaaleanruskealla iholla julkaistu profiili Ahmedilla ja tummaihoinen Andre-nimellä.

Aina kuvan vaihdettuaan mies yrittää luoda yhteyden Tinderissä sadan naisen kanssa. Tähän mennessä tulokset ovat puhuneet selkeää kieltä siitä, että vaaleaihoisena mies saa aina eniten tykkäyksiä. Toiseksi eniten tykkäyksiä mies sai tummaihoisena. Vähiten mies onnistui luomaan yhteyksiä naisten kanssa profiilikuvilla, joissa miehellä oli vaaleanruskea iho.