Näin hirvi voi yllättää – auto pysähtyi vain senttien päähän!

Ohhoh! · Tim Isokivi

Hirvikolarit ovat usein tuhoisia eläinten valtavan koon ansiosta. Mikä pahinta, hirviä on varsinkin pimeällä vaikeaa väistää ajoissa – usein ne huomataan vasta viime tipassa.

Youtubessa julkaistulla videolla todistetaan metsätiellä tapahtunutta läheltä piti -tilannetta. Siinä Owen Murphy on ajamassa pimeää tietä pitkin Kanadan Newfoundlandissa, kun yhtäkkiä hänen ajoneuvonsa edessä kävelee hirvi.

Murphy painaa nopeasti jarruja, jolloin ajoneuvo pysähtyy vain senttien päähän valtavasta eläimestä. Tuhoisalta hirvikolarilta vältyttiin erittäin täpärästi. Säikähtänyt eläin juoksee pakoon metsään Murphyn ja hänen kanssaan autossa olevan naisen kiroillessa säikähdyksestä.

Autoilijoiden kannattaa muistaa olla tarkkana myös Suomen teillä. Loppukesän ja syksyn pimenevät illat ovat tunnetusti hirvikolareiden kannalta pahinta aikaa.