Täydellinen ajoitus! ISS-avaruusasema photobombasi auringonpimennyksen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eilen Yhdysvalloissa ihasteltiin täydellistä auringonpimennystä, josta onkin sittemmin nähty lukemattomia upeita valokuvia. Nyt NASA on kuitenkin julkaissut valokuvaajansa Joel Kowskyn ikuistaman otoksen, jossa auringonpimennyksen edessä nähdään yllättävä hahmo.

Maanantaisen auringonpimennyksen aikaan kansainvälinen ISS-avaruusasema sattui lentämään kiertoradallaan juuri auringon ja maapallon välistä, jolloin Wyomingin Bannerissa kameransa kanssa päivystänyt Kowsky onnistui ikuistamaan sen siluetin auringon edessä.

Avaruusasemalla oli kuvaa otettaessa kuusi astronauttia, ja asema kiitää avaruudessa noin yhdeksän kilometrin sekuntinopeudella.

In this video captured at 1,500 frames per second with a high-speed camera, the International Space Station (@ISS), with a crew of six onboard, is seen in silhouette as it transits the sun at roughly five miles per second during a partial solar eclipse, Monday, Aug. 21, 2017 near Banner, Wyoming. Onboard as part of the crew are: NASA astronauts Peggy Whitson, Jack Fischer (@Astro2Fish), and Randy Bresnik (@AstroKomrade); Russian cosmonauts Fyodor Yurchikhin and Sergey Ryazanskiy (@SergeyISS); and ESA (@EuropeanSpaceAgency) astronaut Paolo Nespoli (@Astro_Paolo). A total solar eclipse swept across a narrow portion of the contiguous United States from Lincoln Beach, Oregon to Charleston, South Carolina. A partial solar eclipse was visible across the entire North American continent along with parts of South America, Africa, and Europe. Photo Credit: NASA/Joel Kowsky #sun #solareclipse #totalsolareclipse #partialsolareclipse #eclipse2017 #astronomy #heliophysics #moon #nasa #eclipse #solarsystem #science #research #nasa #space #spacestation #view #internationalspacestation #research #technology #astronomy #picoftheday

A post shared by NASA (@nasa) on