Elon Musk paljasti uudet SpaceX-avaruuspuvut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen SpaceX-yrityksen tavoitteena on muun muassa lähettää ihmisiä Marsiin ja aloittaa turistimatkat Kuuhun. Tämä ei tietenkään onnistuisi ilman uudenlaisia avaruuspukuja, jotka ovat samaan aikaan käytännöllisiä ja tyylitietoisia.

SpaceX:n perustaja Elon Musk on paljastanut Instagramissa, miltä yhtiön avaruuspuvut näyttävät. Miehen mukaan hänen jakamassaan kuvassa näkyvä puku on täysin toimiva, eikä siis pelkästään konseptimalli.

– Oli erittäin vaikeaa saada estetiikka ja käytännöllisyys balanssiin. Kummankin tekeminen erikseen on helppoa, Musk twiittasi.

Puvut on jo todettu toimiviksi kaksinkertaisessa alipaineessa. Gizmodo-sivuston mukaan avaruuspukuja tulevat käyttämään ensimmäisinä NASAn astronautit, jotka matkustavat Kansainväliselle avaruusasemalle SpaceX:n Dragon-kapselissa. Musk lupasi myös paljastaa lisätietoa uusista puvuista lähipäivien aikana.