Presidentti Donald Trump tulee kalliiksi – salaisen palvelun rahat loppuivat

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltain presidentin turvallisuutta suojaava salainen palvelu on työskennellyt Donald Trumpin seitsemän kuukautta kestäneen kauden aikana ennätyksellisen paljon. Presidentin ja hänen perheensä suojeleminen on saanut Yhdysvaltain salaisen palvelun määrärahat loppumaan ennen aikojaan.

Yhdysvaltain salainen palvelu turvaa Donald Trumpin ja hänen perheenjäsentensä turvallisuutta vuorokauden ympäri. Määrärahat ovat kuitenkin huvenneet ennen aikojaan, koska presidentillä on suuri perhe ja jokainen perheenjäsen matkustelee paljon. Salaisen palvelun agentit ovat tehneet runsaasti ylitöitä, mutta valtiolla ei ole enää rahaa maksaa heidän palkkojaan. Salainen palvelu vaatii lisää määrärahoja ja viraston on palkattava tuhansia agentteja lisää ainakin Trumpin ensimmäisen kauden ajaksi.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump matkustelee melkein joka viikonloppu golfaamaan, ja salaiselta palvelulta on mennyt tämän vuoden aikana varallisuutta pelkästään yksityisten golfkärryjen vuokraamiseen arviolta 60.000 dollaria. Salaisen palvelun ohjaaja Randolph ”Tex” Alles kertoo USA Todaylle toisena esimerkkinä Eric Trumpin liikematkan Uruguayhin, johon hupeni pelkästään 100.000 dollaria hotellihuoneiden vuokraamista varten salaisen palvelun kassasta.

Yksi Donald Trumpin golfmatka hänen omistamalleen Mar-a-Lagon klubille maksaa salaiselle palvelulle noin kolme miljoonaa dollaria. Trump on käynyt klubilla reilun puolen vuoden aikana yhteensä seitsemän kertaa. Sen lisäksi hän on viettänyt viisi viikonloppua Bedministerin golfklubilla. Kun salaisen palvelun suojeltavaksi lasketaan mukaan 18 Donald Trumpin perheenjäsentä, voidaan laskun loppusummaa pitää tavanomaista korkeampana.

– Viranomaiset toivoivat, että kustannukset olisivat tasaantuneet presidentin virkaan astumisen jälkeen, mutta hänen säännölliset viikonloppureissunsa, perheenjäsenten tekemät liikematkat ympäri maailmaa ja suojeltavien suurempi määrä on tehnyt kustannusten tasaantumisesta mahdotonta, USA Today raportoi.