Saudikuninkaan lomamatka maksoi 85 miljoonaa euroa – mukana 1 000 ihmistä!

Lifestyle Lux · Terhi Piiroinen

Saudi-Arabian kuningas Salman bin Abdul-Aziz Al Saud on viettänyt ehkäpä maailman kalleimman kesäloman marokkolaisessa palatsissaan. Hän on rakennuttanut Tangeriin ökyluokan kesäpaikan helikopterin laskeutumispaikkoineen ja luksusluokan linnoineen. Miehen mukana kulkee tuhatpäinen vierasjoukko ja palvelusväki.

Marokko on netonnut saudikuninkaan kesälomasta arviolta 1,5 prosenttia koko vuoden turisimista koostuvista tuloista. Kuningas vietti lomaansa omistamallaan vapaa-ajan asunnollaa kuukauden ajan. Hän oli varannut tuhannelle palvelijalleen huoneet luksushotelleista samaksi ajaksi, Daily Mail uutisoi.

Lomalla olleen kuninkaan väki tarvitsi pelkästään liikkumiseen noin 200 autoa. 81-vuotiaan Salman bin Abdul-Aziz Al Saudin lomapaikkaa vartioi 30 Marokon kuninkaallisen armeijan sotilasta. Kuninkaan nettovarallisuus on Forbesin mukaan 1,17 miljardia euroa.