Teinipoika tanssi kadulla Saudi-Arabiassa – poliisi pidätti

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Teini-ikäinen poika on pidätetty Saudi-Arabian Jeddassa, koska hän tanssi julkisesti 90-luvun hittikappale Macarenaa kadulla. Pojan tanssivideo levisi viraalina netissä, ja kiinnitti myös konservatiivisen maan viranomaisten huomion.

Twitteriin tanssivideonsa julkaissut 14-vuotias poika on joutunut kuulusteluun epäasiallisen julkisen käyttäytymisensä vuoksi. Videolla teini häiritsee tanssimisellaan liikennettä. Pojan kansalaisuutta ei tiedetä. Video on ilmeisesti julkaistu ensimmäisen kerran jo viime vuonna.

Netinkäyttäjät ovat sekä ylistäneet rohkeaa tanssijaa että tuominneet hänen tekonsa moraalittomana. Saudi-Arabiassa ei ole yhdenmukaista lainsäädäntöä, vaan tuomioiden antaminen on erikseen jokaisen viranomaisen ja tuomarin vastuulla, BBC uutisoi.