Paniikki uimarannalla – merivesi muuttui punaiseksi verestä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Massachusettsissa sijaitsevalla suositulla uimarannalla todistettiin taannoin pelottavaa tilannetta. Hai nähtiin liikkumassa vaarallisen lähellä rantaa uimareiden ja surffaajien ollessa edelleen vedessä.

Twitterissä levinneellä videolla nähdään, kuinka Nauset Beachin rantavesi muuttuu yllättäen verestä punaiseksi. Näyn aiheutti hylkeen kimppuun aivan rannan lähellä hyökännyt valkohai. Tilanne aiheutti paniikin uimarannalla, sillä monet pelkäsivät ensin hain hyökänneen ihmisen kimppuun.

– Näin edessäni valkohain evän ja pyrstön. Se oli veret seisauttava tilanne, sillä emme tienneet oliko uhri hylje vai ihminen, videon kuvannut Thayer Wade kuvaili WBZ-TV -uutisille.

Vedessä oli tapahtumahetkellä runsain määrin ihmisiä. Rannaolijat huusivat heitä poistumaan takaisin maalle, mutta useimmilla uimareilla kesti hetken aikaa reagoida varoituksiin. Haihyökkäys ei vaatinut lainkaan ihmisuhreja. Nauset Beachin uimaranta pidettiin kuitenkin kiinni loppupäivän ajan.