Pysäyttävä näky! Näin paljon yhdysvaltalaiset lapset syövät sokeria

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Sokeri addiktoi ja aiheuttaa runsaasti nautittuna terveysongelmia. Terveellisiä naposteltavia ja välipaloja valmistava KIND Snacks on halunnut herätellä amerikkalaisia New Yorkin Times Squarelle rakennetun installaation avulla. Kadulle pantiin 20.632 kiloa sokeria.

KIND Snacksin kampanjan tarkoituksena on näyttää, kuinka paljon ruokaan lisättyä sokeria amerikkalaislapset syövät joka viides minuutti. Määrä on pysäyttävän suuri. Sokeri voi sotkea mielen ja kehon hyvinvointia monella eri tapaa.

Sokeria on usein verrattu huumeisiin, koska se addiktoi. Sokerista saattaa olla hankala päästä eroon ja vaatii vahvaa mielenlujuutta lopettaa riippuvuus. Lapset oppivat jo pienenä, että sokeriherkkujen avulla juhlitaan ja herkutellaan. KIND Snacks -yhtiö haluaa muuttaa amerikkalaisten kulutus- ja syömätottumuksia tarjoamalla terveellisempiä vaihtoehtoja herkutteluun.