Nainen kerää pelottavan aidonnäköisiä nukkeja – nimittää lapsikseen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Markkinoille on tullut aidoilta vauvoilta näyttäviä Reborn-nukkeja. Yksi vastasyntyneitä lapsia muistuttavia nukkeja ihaileva on 43-vuotias australialainen Silvia Heszterenyiova. Naisella on 55 nukkea.

Silvia Heszterenyiova hoitaa 55 nukkea kuin ne olisivat eläviä lapsia. Hän opettaa leluille muun muassa pianon soittamista ja vie niitä puistoon sekä elokuviin. Naisella on myös oikeita lapsia, 24-vuotias Veronika ja 20-vuotias Sofia, Mirror uutisoi.

Hänen lapsensa tukevat äitinsä harrastusta, vaikka joutuvatkin kilpailemaan huomiosta kymmenien nukkejen kanssa. Silvia Heszterenyiovaon harrastus on muuttunut vuosien varrella ammatiksi asti, sillä hän tekee vastasyntyneiltä näyttäviä nukkeja työkseen. Eräs nainen oli tilannut häneltä edesmenneen vauvansa kopion nukkena.

Nukkeja keräilevä nainen on antanut ”lapsilleen” nimet ja keksinyt niille omat persoonallisuudet. Hän ei ole ainoa laatuaan, vaan maailmassa on lukuisia samanlaisen harrastuksen parissa toimivia ihmisiä. Harrastajat käyttävät lelujen vaatteisiin ja oheistarvikkeisiin suuria summia rahaa. Yksi aito vauvanukke maksaa yli 350 euroa.