Seksi tekee työuralle hyvää – tutkimus vahvisti asian

Lifestyle Ohhoh! Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Töitä ei kannattaisi tuoda kotiin. Työpäivän jälkeen on hyvä keskittyä omiin suhteisiin kuten perheeseen ja parisuhteeseen. Nyt myös uusi tutkimustulos tukee tällaista sääntöä työn ja vapaa-ajan suhteen, sillä säännöllinen seksielämä lisää ihmisten tyytyväisyyttä myös omaan työelämään.

Seksin on aiemmin kerrottu lisäävän ihmisten terveyttä ja onnellisuutta, mutta nyt on huomattu, että säännöllinen seksielämä tekee hyvää myös ihmisten työurille. Tutkimus suoritettiin 159 pariskunnan avulla kahden viikon aikana, jolloin heidän seksielämäänsä ja sen vaikutuksia omaan mielialaan ja työpäivään mitattiin jokapäiväisten kyselylomakkeiden avulla.

Säännöllinen seksielämä teki ihmisistä paremman ja tuotteliaamman työntekijän, sillä se lisäsi ihmisten paneutumista omiin työtehtäviin. Työn laatuun vaikutti myös se, että ihmiset olivat seksin harrastamisen jälkeen onnellisempia ja tyytyväisempiä omassa työssään.

Tutkimusta johtanut Oregon State University -yliopiston professori Keith Leavitt kommentoi Cosmopolitan-sivuston mukaan, että seksin tärkeyttä ei voida olla huomioimatta onnellisen työelämän suhteen.