Ukkosta kuvanneen norjalaisen hengenlähtö lähellä – salama iski aivan viereen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Norjalainen mies oli menettää henkensä kuvattuaan myrskyä takapihallaan. Miehen järkytykseksi salama iski vain metrien päähän hänestä. Daniel Modol oli kuvaamassa läheisten vuorten yläpuolella riehuvaa myrskyä.

Hän onnistui kuitenkin ikuistamaan kameralleen enemmän kuin oli ehkä toivonutkaan salaman iskiessä vaarallisen lähelle. Modolin videolla kovaääninen salama iskee aivan hänen kuistinsa viereen, sinkoen ilmaan multaa, nurmikkoa ja kiviä.

Salamanisku on jättänyt kuistiin hiiltyneen mustan ja savuavan kohdan. Modol kuvasi näkyä vielä hetken, kunnes hän ja ystävänsä totesivat että on parempi siirtä sisälle. Salamaniskun kohteeksi joutuminen on usein hengenvaarallista niiden valtavan sähkövirran ja lämpötilan ansiosta. Iskuihin kuolee vuosittain kymmeniä tuhansia ihmisiä ympäri maailman.