Tutkimus todisti: Naisten kestävyys parempi kuin miehillä

Fitness Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Naisten ja miesten vartalot ovat erilaisia ja tavanomaisesti miehet ovatkin naisia vahvempia ja pystyvät nopeammin kasvattamaan lihaksiaan. Nyt uuden tutkimuksen myötä on kuitenkin käynyt ilmi, että naisilla on parempi kestävyys kuin miehillä.

Tutkimus tehtiin kahdeksan miehen ja yhdeksän naisen avulla. Koehenkilöt olivat saman ikäisiä ja heidän fyysinen kuntonsa oli samalla tasolla. Heistä jokaisen tuli suorittaa samanlainen harjoitus, jossa treenattiin jalkojen lihaksia, jotka aktivoituvat myös hyötyliikunnassa ja kävelyn sekä pelkän seisomisen aikana.

Cosmopolitan-lehden mukaan tutkijat huomasivat, että vaikka miesten kyky tuottaa voimaa on harjoituksen alussa suurempi, he väsyvät nopeammin. Naisten kestävyys oli huomattavasti parempi ja heidän lihaksensa pystyivät tasaisemmin ja pidempään tuottamaan voimaa, mikä mahdollisti harjoituksen jatkamisen kauemmin.