Tutkijat löysivät uuden keinon painonhallintaan – tämän aterian voi unohtaa

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet ruokavalioita asiakkailleen ammatikseen tekevät asiantuntijat liputtavat säännöllisen ateriarytmin puolesta. Nyt uusi tutkimus on kuitenkin todistanut, että ylipainosta eroon halutessaan satunnainen illallisen väliin jättäminen vaikuttaakin positiivisesti painon pudottamiseen.

Medical Daily -sivusto kertoo New Orleansissa tehdystä tutkimuksesta, jonka mukaan ihmisten tulisi syödä kaikki päivän ateriat pienemmän ajan sisällä saavuttaakseen maksimaalisen rasvanpolton illalla.

Tutkijat huomasivat, että ateriat tulisi syödä siten, että viimeinen ateria syötäisiin jo alkuillasta ja näin ollen perinteinen illallinen ja iltapala jätettäisiin päivän aterioista pois kokonaan.

Koehenkilöiden tuli tietyn ajanjakson ajan syödä siten, että he jättivät illalla normaalisti nautitut ateriat kokonaan ateriarytmistään pois. Pitkä ateriaväli päivän viimeisen ja seuraavan päivän ensimmäisen aterian välillä tehosti kokelaiden rasvanpolttoa iltaisin.

Tutkijoiden mukaan tällainen laihdutusmetodi on turvallinen kaikille aikuisille sekä lyhyellä että pidemmällä aikavälillä toteutettavaksi. Tutkijat eivät kuitenkaan suosittele iltapalan ja illallisen väliin jättämistä lapsille tai raskaana oleville naisille.