Odottavien äitien kannattaa hankkia koira – synnyttävät terveempiä lapsia

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Aiemmin on tutkittu, että lapsille kehittyy parempi vastustuskyky erilaisia sairauksia ja allergioita kohtaan mikäli perheessä on lemmikkejä. Nyt tuore tutkimus todistaa, että koira vaikuttaa lapsen terveyteen jo silloin, kun lapsi on vielä äidin vatsassa.

Science of Us -sivusto kertoo Albertan yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, jossa haluttiin selvittää vaikuttavatko lemmikit vauvojen terveyteen jo raskausaikana. Tutkijat saivat selville, että naiset, jotka asuivat raskausaikana karvaisen lemmikin kanssa, saivat terveempiä vauvoja.

Tutkimukseen osallistuneista perheistä karvaiset lemmikit olivat 70 prosentissa talouksista koiria. Kävi ilmi, että lemmikkiperheisiin syntyneillä vauvoilla oli kahta suolistobakteeria, jotka vähentävät liikalihavuuden ja erilaisten allergioiden riskiä. Terveemmät vauvat syntyivät perheisiin, joissa oli karvainen lemmikki raskausaikana riippumatta siitä oliko lemmikki enää taloudessa lapsen synnyttyä vai ei.