Auts! Naiset polttavat kainalonsa ruokasoodalla ja sitruunalla

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset jakavat usein sosiaalisessa mediassa toisilleen hyviä vinkkejä kauneudenhoitoon ja meikkaamiseen liittyen. Kaikki ihonhoitoon liittyvät kotikonstit eivät kuitenkaan ole tutkittuja, mikä on saanut kosmetologit ja ihoasiantuntijat huolestumaan.

Ihotautilääkäri Mona Gohara varoitti Cosmopolitan-sivuston tekemässä haastattelussa Instagramissa laajalle levinneestä kauneusniksistä, jossa naiset yrittävät päästä eroon tummista kainaloista ruokasoodasta ja sitruunasta tehdyn seoksen avulla.

Niksissä ruokasoodaa hierotaan puolikkaan sitruunan sisäpinnalle. Kun ruokasoodakerros on kostunut ja imeytynyt sitruunaan, sitruunan puolikasta hangataan suoraan kainaloiden ihoon. Goharan mukaan tämä on ihoa polttava ja hyvin inhottava yhdistelmä, joka vaurioittaa ja polttaa ihon syviäkin kerroksia.

Ihotautilääkärin mukaan sitruunan ja ruokasoodan sekoitus ärsyttää ihoa, repii sitä ja aiheuttaa pieniä palovammoja. Myös niksin jakanut Oliveskinbeauty-kanava on julkaisunsa yhteydessä maininnut polttavista sivuvaikutuksista, joista huolimatta kanavan pitäjä kuitenkin suosittelee menetelmää.