Harakka kasvoi kanalassa – ääntelee kuin kana

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Harakan ääni on kuulostaa räkättävältä naurulta. Hyvin harvoin se myös laulaa visertäen, mutta suurimmaksi osaksi harakan ääni kuulostaa hyvin epämusikaaliselta. Nyt eräs harakka esittelee videolla omaa ääntään, joka ei muistuta lainkaan harakan tavanomaista räkätystä.

Videolla nähdään harakka, joka on kasvanut orpona pienestä lähtien kanalan läheisyydessä. Asukkaat antoivat linnulle nimeksi Lego, kun se jäi niiden pihapiiriin asumaan. Kanoja koko elämänsä ajan kuunneltuaan se alkoi itsekin ihmisten yllätykseksi ääntelemään kuin kanat.

Harakan omistaa 18-vuotias Laura Liney, joka on hoitanut lintua pienestä pitäen. Liney on kuvannut videolle Legon ääninäytettä, jossa kuullaan miten se alkaa ääntelemään kun tyttö silittää sitä. Linnun erikoinen visertely kuulostaa täysin samalta kuin kanojen kaakatus ja kukkojen kiekuminen.