Pöllön poikasen pitkä haukotus – tämä tarttuu varmasti

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Internet on pullollaan hauskoja videoita, joissa on testattu miten hyvin haukotus tarttuu. Kokeiden perusteella on huomattu, että haukotus onnistuu tarttumaan jopa eläimiltä ihmisille ja ihmisiltä eläimille.

Nyt verkossa leviää suloinen video pöllön poikasesta, joka haukottelee hyvin makeasti herättyään päiväuniltaan. Sen silmät painuvat välillä kiinni ja se näyttää hyvin väsyneeltä haukotellessaan moneen otteeseen. Tämä haukottelu tarttuu helposti ja saa jopa katsojankin tuntemaan itsensä väsyneeksi.

Aiemmin tutkimusten perusteella on selvinnyt, että haukottelun tarttumisen syynä on empaattisuus. Haukottelun tarttuminen on usein empaattinen reaktio, mikä voikin olla syy siihen, että haukottelu tarttuu naisiin miehiä helpommin. On myös huomattu, että nimenomaan naisten haukottelu tarttuu toisiin naisiin heidän huomaamattaankin.