Sama unesi toistuu yhä uudelleen? On alitajuntainen merkki tästä

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Osa ihmisistä ajattelee unilla olevan jotakin suuria merkityksiä, mutta osa ajattelee niiden olevan vain hullua mielikuvituksen tuotetta. Kun ihminen menee nukkumaan ja kuvittelee olevansa tajuttomalta tuntuvassa tilassa, aivot kuitenkin jatkavat työskentelyä aivan kuten juuri sammutettu tietokone, jonka hurina jatkuu.

Uniasiantuntija John Mayer kertoi Elite Daily -sivustolle, että unet kumpuavat alitajunnasta niin kuin moni on arvellutkin. Ne harvoin häiritsevät ketään ellei kyseessä sitten ole painajainen. Mikäli sama uni kuitenkin toistuu monena yönä, se saattaa olla merkki siitä, että henkilön tulisi selvittää jokin tunnetasolla oleva asia.

Mayerin mukaan on normaalia, että ihmiset näkevät usein joko täysin saman unen tai lähes samanlaisen unen, jossa henkilöt ja teemat toistuvat. Tämä on merkki siitä, että henkilöllä on selvittämättömiä asioita, joiden miettiminen alkaa aina öisin nukahtaessa.

Toistuvan ja epämiellyttävän unen pystyy kuitenkin saaman päätökseensä. Ratkaisu uneen voidaan tehdä hereillä ollessa tunnistamalla mikä asia on jäänyt hampaankoloon ja selvittämällä se. Toinen vaihtoehto on ajatella ennen nukahtamista täysin toisenlaista ratkaisua uneen ja loppua, joka on itselle mukava. Sama uni voi alkaa nukahtaessa uudelleen ja saada onnellisemman lopun tai käänteen. Unen toistuminen voi myös loppua kuin seinään.