Tätä kehon muokkaus oikeasti tarkoittaa – kolme tärkeintä asiaa

Fitness Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni kuntoiluharrastuksen aloittanut voi unelmoida vartalosta, jossa lihakset erottuvat kauniisti. Monet puhuvat vartalon muokkaamisesta, ja muokkaustunteja löytyykin useista kuntokeskuksista. Muokkaus sanana on kuitenkin hieman harhaanjohtava, koska se antaa sellaisen kuvan, että lihakset saadaan esiin vain treenaamalla.

Kunto-ohjaaja William Sukala kertoi Elite Daily -sivuston mukaan, että muokkaus on hämmentävä sana, koska se viittaa siihen, että lihakset saadaan erottuvasti esiin treenaamalla. Treenaamalla saadaan toki kasvatettua lihaksia, mutta se ei takaa sitä, että ne tulevat esiin. Lihasten erottuvuus on kiinni suurimmaksi osaksi siitä, että treenaaja pudottaa riittävästi rasvaprosenttiaan.

Jos vartaloaan haluaa oikeasti muokata, tulisi tehdä voimaharjoittelua, aerobista liikuntaa ja tarkkailla ruokavaliotaan. Nämä kolme asiaa vasta yhdessä muokkaavat vartaloa niin, että lihakset eivät jää rasvakerroksen alle vaan tulevat esiin. Mikään näistä kolmesta ei toimi yksin.