Näin levität huulipunan oikein – älä sorru näihin virheisiin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Huulipuna saa meikin kuin meikin näyttämään viimeistellymmältä ja lisää tarvittavan loppusilauksen sekä luonnolliseen että hieman tummempaankin meikkiin. Moni tekee kuitenkin kaksi yleistä virhettä laittaessaan huulilleen punaa, mikä aiheuttaa sen, että huulipuna ei kestä niin kauan kauniina kuin se oikein käytettynä voisi.

Meikkitaiteilija Helen Phillips kehottaa naisia käyttämään huulille tarkoitettua meikinpohjustusainetta. Phillips kertoi Insider -sivuston mukaan, että kaikista tärkein asia huulipunan säilymisessä on se, että huulet rajataan ensin tarkasti joko huultenrajauskynällä tai huulipunalla pensseliä käyttäen. Tämä tekee huulipunan lisäämisestä myöhemmin helpompaa, kun huulten reunat ovat jo valmiiksi hyvät ja väriä täytyy lisätä vain keskelle.

Phillipsin mukaan yllättävän moni nainen tekee sen virheen levittäessään huulipunaa, että törröttää huuliaan. Levitysvaiheessa olisi ensisijaisen tärkeää pitää huulensa sileänä ja rypyttömänä, minkä vuoksi hymy on parempi ilme huulipunan levittämistä varten.