Nauti nämä ennen alkoholia – voit välttyä krapulalta!

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monissa eri maissa on jokin ruoka, jonka uskotaan yleisesti olevan hyvä hoitokeino krapulaan. Tällaisia annoksia ovat muun muassa suolakurkunliemishotti, naudanvatsalaukkukeitto ja pikkelöidyistä silleistä tehdyt rullat. On olemassa myös ruokia, joiden uskotaan estävän koko krapulan syntyminen alkoholin juomisesta riippumatta.

Ennen alkoholin nauttimista kannattaa Elite Daily -sivuston mukaan syödä rasvainen ja tukevahko ateria, koska se hidastaa alkoholin imeytymistä. Myös oliiviöljyshotillisen nauttiminen voitelee vatsalaukun ja auttaa alkoholia imeytymään hitaasti.

Sitrushedelmien sisältämä c-vitamiini auttaa kehoa selviytymään alkoholin myrkyistä, minkä vuoksi pari hedelmää ennen alkoholintäyteistä iltaa on aina hyvä idea. Näiden niksien lisäksi Koreassa hyväksi havaittu krapulanestojuoma on vesi, johon on sekoitettu tilkka hunajaa.