Teini sai elämänsä sätkyn – lipaston takaa paljastui hämähäkkiarmeija

Koti & Asuminen Lifestyle Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Brittiläisissä kodeissa nähdään jättikokoisia hämähäkkejä joka syksy. Piilostaan näkyvälle paikalle parittelemaan hakeutuvat naarasyksilöt saattavat kerätä ympärilleen kokonaisen haaremin uroksia. Yksi kiimaisista hämähäkkilaumoista asui Lyd-nimisen teinin huoneessa.

Lyd julkaisi Twitteriin kuvan järisyttävän suuresta hämähäkistä, jonka hän löysi huoneensa lipaston takaa. Kyseessä lienee paritteluvalmis huonehämähäkki tai varastohämähäkki, joka on hakeutunut näkyvälle paikalle ottamaan ympärillään olevia uroksia vastaan. Naaras voi kasvaa yli kymmenen senttimetrin pituiseksi.

Hämähäkkejä asuu kaikissa kodeissa, joissa on niille ihanteellinen huoneilma. Syksyisin ne astuvat koloistaan esiin säikäyttelemään talon muita asukkaita, kuten ihmisiä. Eurooppalaisista hämähäkeistä on hyvin harvoin vaaraa ihmisille tai eläimille, vaikka ne näyttävätkin puistattavilta otuksilta. Kahdeksanjalkaisista veijareista on sen sijaan runsaasti hyötyä, sillä ne tappavat muita kodissa eläviä hyönteisiä ja tuholaisia tehokkaasti.