Parisuhde ei kestä ilman huolenpitoa – muista nämä kolme asiaa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Terveestä ja ikuisuuteen saakka kestävästä parisuhteesta puhuttaessa tulee mieleen, että siinä on kaksi toisensa löytänyttä sielunkumppania äärimmäisessä harmoniassa. Todellisuudessa yksikään liitto ei voi hyvin ilman, että parisuhteeseen ei panostettaisi tai siitä ei pidettäisi huolta. Verrataanpa parisuhdetta arvokkaaseen autoon.

Kukaan ei jätä arvokasta autoaan huoltamatta, katsastamatta tai tankkaamatta, jos haluaa ajaa sillä satoja tuhansia kilometrejä. Parhaimmillaan parisuhde on kuin huippuunsa puunattu auto, joka kulkee sujuvasti eteenpäin. Ongelmia saattaa tulla matkan varrella, mutta tarpeeksi huolellisella ylläpidolla ajoneuvon käyttöaika pitenee. Niin myös parisuhteen.

Parisuhde paranee vuosien aikana kaiken kestäväksi liitoksi, jos siihen panostetaan sen alkumetreiltä lähtien. Yhdessäolo on kaiken a ja o. Parisuhteessa kannattaakin viettää vähintää yksi yhteinen ilta kerran viikossa. Kumppanukset voivat kutsua sitä parisuhdeillaksi, treffeiksi tai seksihetkeksi, mutta siitä on tultava vähintään yhtä tärkeä osa viikko-ohjelmaa kuin muistakin pakollisista kuvioista.

Kumppanin oppii tuntemaan ajan kanssa. Hänen tukeminen ja rohkaiseminen ovat asioita, jotka saattavat pitää parisuhdetta pystyssä uudenlaisella tavalla ja jalustalla. Kun omaa rakasta piristää vaikkapa maanantaisin söpöillä viesteillä, saa hänet tuntemaan helposti itsensä rakastetuksi viikon ankeimpana päivänä. Kumppania voi yllättää ja hänelle voi jättää suloisia viestejä.

Jokainen pitkäikäinen suhde tähtää tulevaisuuteen. Pariskunnat luovat unelmia ja tavotteita, joita he saavuttavat yhdessä. YourTango vinkkaa, että jokaisella onnellisella parilla on ainakin yksi iso suunnitelma toteutettavaksi jokaiselle vuodelle. Kun onnellisuuteen jaksaa panostaa, maksaa se itsensä takaisin pitkällä tähtäimellä.