Tutkimus vahvisti: Fitness-kuvat ovat haitallisia naisille

Fitness Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Instagramissa suositut fitnessmallit ja -bloggaajat ovat viime aikoina paljastaneet, että monet muutoskuvat voivat olla huijausta, koska eri asennoilla ja vaatteilla henkilö saadaan näyttämään heti hoikemmalta kuin juuri otetussa kuvassa. Tämä ei silti lämmitä useampien mieltä, sillä moni alkaa kuvia katsottuaan ajattelemaan negatiivisemmin omasta vartalostaan.

Daily Mail -sivusto kertoo uudesta Australiassa tehdystä tutkimuksesta, jossa oli selvitetty miten inspiraatiokuvien tarkasteleminen vaikuttaa naisten itsetuntoon. Toisten naisten täydellisiltä näyttävien vartaloiden ja lihasten katsominen ei saanut heitä motivoitumaan vaan tuntemaan itsensä huonommaksi ja riittämättömäksi.

Tutkimuksessa kävi ilmi, että jo puoli tuntia kestävä fitness-kuvien selaaminen sai naiset ajattelemaan pakkomielteisesti omasta kehostaan, painostaan ja ulkonäöstään. Mitä enemmän aikaa naiset käyttivät niin sanottujen inspiraatiokuvien katselemiseen sitä negatiivisempi minäkuva heillä oli.