Pipsa Possun jakso kiellettiin Australiassa – opettaa vääränlaista tietoa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Australiassa on kielletty Pipsa Possun hämähäkeistä kertova jakso. Brittiläisessä sarjassa opetetaan, että hämähäkkejä ei kannata pelätä ja ne ovat vaarattomia. Australiassa elää joukko tappavan myrkyllisiä hämähäkkejä, joten jakson opetukset eivät osu yhteen maan eläimistön kanssa.

The Guardian kertoo, että Pipsa Possun hämähäkkijakso kiellettiin maassa ensimmäisen kerran jo vuonna 2004. Jaksossa isäpossu kertoo hämähäkkejä pelkäävälle Pipsalle, että hämähäkit ovat todella pieniä, eivätkä ne voi satuttaa. Sen jälkeen lapset ottavat hämähäkin sänkyynsä ja tarjoavat sille teetä.

Osa australialaisista hämähäkeistä ovat kaikkea muuta kuin pieniä ja vaarattomia. Vuosien 2000-2013 välillä joutui yhteensä 12.600 ihmistä sairaalahoitoon hämähäkkien puremien takia Australiassa. Pipsa Possun hämähäkkijakso esitettiin maksullisella Nick Jr -televisiokanavalla, koska piirretty hämähäkki ei näytä tuotantoyhtiön mukaan oikealta. Se on kuitenkin poistettu ohjelmistosta vanhempien tekemien valitusten takia.