400 gigaa pienenpienelle muistikortille – tähän mahtuu 88 Full HD -elokuvaa

Digi · Terhi Piiroinen

SanDisk on tuonut markkinoille 400 gigatavun microSD-muistikortin. Kortissa on yli 12 kertaa enemmän tilaa kuin yleisesti käytetyssä 32 gigatavun microSD-kortissa. Muistikorttien avulla voi kasvattaa puhelimen tai tablettitietokoneen tallennustilan kapasiteettia.

Uudessa SanDiskin microSD-kortissa on enemmän tallennustilaa kuin kannettavissa tietokoneissa. Mashablen mukaan pienen kortin järjettömän suuri kapasiteetti on nanoteknologian ansiota. 400 gigalle mahtuu arviolta 200.000 korkelaatuista valokuvaa.

Kerroimme viime vuonna SanDiskin uudesta tuhannen gigatavun kokoisesta muistikortista. Yritys on valmistanut muistikortteja 16 vuotta, ja sen ensimmäinen tuote oli kooltaan 64 megatavua. Viime vuonna esitelty yhden teratavun muistikapasiteetin kortti on fyysisesti tismalleen samankokoinen.