Adoptiolapsi pelasti sijaisäitinsä hengen – luovutti munuaisensa

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Amerikkalainen Ingeborg McIntosh on koko elämänsä ajan ottanut sijaisperhettä etsiviä lapsia kasvatettavakseen. Yksi lapsista oli vastasyntynyt Jordan-niminen poika. Useista yrityksistä huolimatta, kukaan ei halunnut Jordania adoptoitavaksi.

Syvästi Jordaniin kiintynyt Ingeborg halusi hänet omaksi pojakseen. Vihdoin, kun Jordan oli neljävuotias, suostui hänen biologinen äitinsä Ingeborgin pyyntöön. Hänestä tuli adoption kautta virallisesti McIntoshin perheen poika.

Valitettavasti kasvattiäiti sairastui vakavasti 28 vuotta myöhemmin. Naisella todettiin polykystinen munuaissairaus ja hän joutui odottamaan uutta munuaista luovutettavaksi. Jordan päätti auttaa sijaisäitiään. Hän kävi testeissä ja selvisi, että miehen sisäelin oli yhteensopiva sijaisäitinsä kanssa. Hän luovutti toisen munuaisensa naiselle ja pelasti hänen henkensä.

– Se oli vähintä mitä pystyin tekemään kiitokseksi siitä, mitä kaikkea hän on tehnyt vuokseni lapsuudestani asti. Halusin näyttää, kuinka paljon kunnioitan äitiäni, Jordan sanoi.