Ovela kissa oppi liikennesäännöt

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni vanhempi on varmasti koulujen alettua stressannut sitä, muistavatko lapset totella liikennesääntöjä koulumatkoillaan. Liikaa ei kannata kuitenkaan hätäillä, sillä tuoreen videon perusteella jopa lemmikkieläimet voivat oppia liikkumaan fiksusti liikenteessä.

Youtube-videolla nähdään erikoinen tilanne, jossa kissa näyttää aluksi lähtevän kävelemään vilkkaan autotien yli. Kissa kuitenkin pysähtyy juuri suojatien eteen istumaan ja katselee ohi ajavia autoja aivan kuin se odottaisi, että suojatien valo vaihtuisi vihreäksi.

Tilannetta todistaneet naiset ovat kuvanneet suojatiellä odottavaa kissaa videolle. Kissa näyttää tietävän punaisen ja vihreän valon merkityksen, koska kissa nousee ja lähtee ylittämään tietä vasta juuri silloin kun suojatien valot muuttuvat punaisesta vihreäksi.