Star Wars Episodi 9 pahoissa vaikeuksissa – ohjaaja sai potkut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Star Wars -elokuvasarjan tuleva osa on ajautunut vaikeuksiin. Lucasfilm ja Disney -yhtiöt ovat ilmoittaneet Episodi 9 -elokuvan ohjaajan saaneen potkut projektista.

Star Wars -sarjan yhdeksännen osan ohjaajaksi kiinnitettiin alun perin Jurassic World -elokuvasta vastannut Colin Trevorrow. Nyt Lucasfilm on kuitenkin Hollywood Reporter -sivuston mukaan paljastanut yhtiön ja ohjaajan teiden erottua taiteellisten erimielisyyksien vuoksi.

– Colin on ollut mahtava työtoveri luomisprosessin aikana. Olemme kuitenkin todenneet projektiin liittyvien visioidemme eroavan toisistaan, tiedotteessa kerrotaan.

Uutinen tulee vain kuukausia sen jälkeen, kun ohjaajat Lord ja Chris Miller jättivät tulevan Han Solo -elokuvan. Star Wars -sarjan spinoffin ohjaajaksi kiinnitettiin sittemmin Ron Howard.

Toistaiseksi on epäselvää, ketä 9. Star Wars -episodin uuden ohjaajan rooliin on kaavailtu. Elokuvan on määrä saada ensi-iltansa vuonna 2019. Sitä ennen valkokankaalla nähdään Rian Johnsonin ohjaama Star Wars: The Last Jedi.