Tutkimus: Ibuprofeeni hidastaa lihasten kehittymistä

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tukholmalaisen Karolinska Intitutetin tutkijat ovat selvittäneet tulehduskipulääkkeiden vaikutuksia lihaskuntoharjoitteluun. Tulosten perusteella suuret ibuprofeiinimäärät heikentävät lihasten kavua ja kehitystä.

Tutkimukseen osallistui 31 tervettä naista ja miestä. He olivat 18–35-vuotiaita. Tutkijat seurasivat osallistujien lihaskuntoharjoittelua kahden kuukauden ajan. Puolet ryhmästä söi päivittäin 1.200 milligrammaa ibuprofeiinia ja toiset 75 milligrammaa aspiriinia. Tutkijat analysoivat sen jälkeen osallistujien lihasten kehittymistä, voimaa ja tulehduksia.

Tulosten perusteella aspiriinia ottaneiden lihakset kasvoivat peräti kaksi kertaa enemmän kuin ibuprofeiinia nauttineiden. Ibuprofeiinia syöneiden lihaksissa oli kuitenkin vähemmän merkkejä tulehduksista, mikä on myönteistä ihmisen terveyden kannalta. Tutkijoiden mukaan pienet, lihaksissa olevat harjoittelun jälkeiset tulehdukset saattavat kuitenkin olla hyödyllisiä lihasten kasvamisen kannalta.