Kiinalaiset koulukiusaajat tuomittiin työleirille

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kiinalaiset teinit on tuomittu valtion ylläpitämälle työleirille kiusaamisen takia. Leiriin kuuluu myös armeijan toteuttama koulutus ja arviointi siitä, onko nuoresta enää palaamaan tavalliseen kouluun. Kiusaaminen on lisääntynyt kiinalaisten nuorten keskuudessa.

BBC uutisoi Kiinan ottaneen kovat keinot käyttöön sosiaalisen syövän, eli kiusaamisen lopettamisessa. Kiinalaisessa yhteisöpalvelu Weibossa on julkaistu viime vuosina videoita, joissa nuoret kiusaavat tai jopa pahoinpitelevät toisiaan. Nyt kiusaajia on tuomittu työleireille rangaistukseksi.

Pekingissä tuomittiin 14 tyttöä, jotka ovat iältään 15–17-vuotiaita. Kiusaajatyttöjen rangaistukset kestävät keskimäärin viikon verran. Yksi nuorista sai kuitenkin vuoden ja kymmenen kuukautta pitkän rangaistusjakson. Tuomiot ovat herättäneet keskustelua netissä.