Uutuussovellus antaa kokeilla Ikean huonekaluja kotona – virtuaalisesti!

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Huonekalukaupoissa on toisinaan vaikeaa hahmottaa, miltä esimerkiksi uusi sohva tai sänky näyttäisivät omassa kodissa. Ikean uutuussovelluksen tarkoituksena on kuitenkin tehdä tästä helpompaa. Sen avulla käyttäjät voivat selvittää etukäteen virtuaalisesti, sopiiko kiinnostusta herättänyt huonekalu kotiin.

Ikea Place käyttää hyödykseen lisättyä todellisuutta. Sovelluksessa 3D-mallinnettu huonekalu ilmestyy näytölle käyttäjän osoittaessa älypuhelimella haluttua kohtaa kodissaan. Sen avulla on mahdollista päätellä, miltä todellinen huonekalu näyttäisi huoneessa.

3D-mallinnetut huonekalut näkyvät puhelimen ruudulla sen kokoisina kuin ne olisivat tosielämässä. Lokakuussa ilmestyvä Ikea Place hyödyntää iOS 11 -päivityksessä mukana tulevaa ARKit-sovelluskehystä, joten se on ainakin alkuun saatavilla vain Applen laitteille.