Lataa Punaisen ristin ensiapuohjeet älypuhelimeen – voi pelastaa ihmishengen

Digi Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Suomen Punainen Risti on julkaissut ilmaisen mobiilisovelluksen, jonka avulla voi saada ajantasaiset ensiapuohjeet erilaisiin hätätilanteisiin. Sovellus on saatavilla iOS-, Android- ja Windows-mallisiin älypuhelimiin.

Punainen Risti muistuttaa, että sovellus ei korvaa ensiapukurssia ja sieltä saatuja oppeja, mutta applikaation avulla voi palauttaa tarvittavat hätätoimenpiteet mieleen onnettomuuden sattuessa. Mobiilipalvelussa on ohjeita tapaturmien, sairauskohtausten ja onnettomuuksien varalle. Sovelluksen käyttö ei vaadi nettiyhteyttä.

Puhelinsovellus neuvoo myös verenluovuttajia, sillä sen avulla voi merkitä omat luovutustiedot muistiin. Lisäksi palvelussa kerrotaan veriryhmäkohtainen tilanne ja tarve reaaliaikaisesti. Applikaation avulla voi tarkastaa lähimmät veripalvelutoimistot ja verenluovutustilaisuudet.