Onko oluttuoppisi pesty kunnolla? Tämä niksi paljastaa sen!

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Oluttuoppeihin jääneet tahrat ja puhdistusainejäämät voivat vaikuttaa oluen makuun ja aromiin. Vaikka ero ei ole todennäköisesti merkittävä markettilagereita juodessa, saattaa se häiritä aihepiiriin tarkemmin perehtyneitä olutharrastajia.

Lifehacker-sivusto on kuitenkin paljastanut helpon tavan selvittää, onko tuoppi puhdistettu kunnolla ja näin ollen ”olutpuhdas”. Lasin siisteys selviää kaatamalla siihen olutta ja tarkkailemalla juomassa olevia kuplia.

Mikäli tuoppi ei ole puhdas, oluessa olevat kuplat takertuvat sen seinämiin. Myös vaahto häviää epäpuhtaassa lasissa nopeammin, eikä sitä jää lasin pintaan olutta juotaessa.

Tuopin puhtauden voi myös tarkistaa kostuttamalla sen ja kaatamalla sisään suolaa. Mikäli suola tarttuu sen pintaan tasaisesti, on lasi siisti. Jos näin ei käy, on sein pinnassa todennäköisesti lika- ja pesuainejäämiä.