Onko miehesi tarpeeksi tunneälykäs? Näistä merkeistä tiedät

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tunneälykkäät ihmiset osaavat tulkita kumppaninsa mielialoja ja niiden merkitystä. Osa naisista haluaa vierelleen ihmisen, joka pystyy yhdistämään emotionaalisen ja kognitiivisen toiminnan saumattomaksi kokonaisuudeksi. He haluavat miehen, joka ymmärtää tunteita.

Cosmopolitan on nyt listannut yhdeksän ominaisuutta, jotka löytyvät tunneälykkäältä elämänkumppanilta. He ovat syvästi empaattisia toisia ihmisiä kohtaan ja osaavat tulkita muiden tunteita ilman, että niitä joutuisi aina selittää heille juurta jaksain. He myös aidosti välittävät kumppaninsa tuntemuksia, eivätkä sano naiselleen: ”Voi sentään!”, ja jatka saman tien omien asioidensa tekemistä.

Tunneälykkäät miehet haluavat oikeasti tulla toimeen naisensa läheisten ihmisten kanssa. He pitävät rakkaansa puolia ja haluavat aina hänen parastaan. Yksi tunnepuolen tuntevien miesten parhaista ominaisuuksista on kuuntelemisen taito. Hei eivät myöskään jätä mielipiteitään sanomatta ja haluavat varmistaa, että kumppanukset ymmärtävät toisiaan jopa riidan keskellä, vaikka olisivatkin eri mieltä. Tunneälykkäiden ihmisten kanssa kinastelu on tervettä, ja he myös myöntävät, mikäli ovat väärässä.

Yleensä tunneälykkyys kasvaa elämänkokemusten myötä. He osaavat selittää tunteet järkiperäisesti, eivätkä tee hätiköityjä ratkaisuja pelkästään mututuntumalla. He tuntevat itsensä ja ovat siksi myös erinomaisia kumppaneita, koska eivät ajaudu esimerkiksi suhdetta vahingoittaviin tilanteisiin. He yrittävät jatkuvasti kehittää itseään ihmisenä ja persoonana paremmaksi – kuten myös parisuhdettaan.