Seksi vaikuttaa ulkonäköön – nuorentaa jopa 12 vuotta

Lifestyle Ohhoh! Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Seksillä on monia positiivisia vaikutuksia ihmisten terveyteen. Seksin jälkeen ihmisten kerrotaan hehkuvan, mikä voi johtua hikisestä puuhailusta tai sen tuottamasta onnesta ja hyvästä olosta. Seksin jälkeisen hehkun on nyt huomattu antavan kestävämpiäkin vaikutuksia seksin vaikuttaessa ihmisten ulkonäköön.

Women’s Health -sivusto kertoo Skotlannissa Royal Edinbourgh -sairaalassa suoritetusta tutkimuksesta, jossa huomattiin, että säännöllisesti seksiä harrastavat ihmiset näyttävät nuoremmilta kuin muut saman ikäluokan ihmiset. Tutkimuksessa koehenkilöille tehtiin kysely, jossa heidän tuli kertoa paljonko ja miten säännöllisesti he harrastavat seksiä. Sen jälkeen testiryhmä arvioi heidän ikänsä katsomalla henkilöitä lasin takaa.

Tutkimustulosten myötä kävi ilmi, että säännöllisesti noin neljä kertaa viikossa seksiä harrastavat ihmiset näyttivät muiden silmissä nuoremmilta. Heidät arvioitiin iältään jopa 12 vuotta nuoremmaksi kuin mikä heidän oikea ikänsä oli. Tutkijoiden mukaan tämä johtuu siitä, että seksi auttaa kehoa pysymään nuoren ja elinvoimaisen näköisenä. Säännöllinen seksi pitää myös ihon sileämpänä ja hiukset kiiltävämpinä.