Hakkerit iskivät: Jopa 143 miljoonan ihmisen tiedot vääriin käsiin

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen luottotietotoimisto Equifax on joutunut valtavan tietomurron kohteeksi. Sen myötä jopa 143 miljoonan ihmisen yksityiset tiedot ovat saattaneet joutua vääriin käsiin. Hakkerit pääsivät käsiksi asiakkaiden nimiin, sosiaaliturvatunnuksiin, osoitteisiin, syntymäaikoihin ja ajokorttitunnuksiin.

Noin 209.000 ihmisen luottokorttinumerot paljastettiin. Hakkeri-isku saattaa vaikuttaa jopa 44 prosenttiin Yhdysvaltojen kansalaisista.

Vuotaneet tiedot ovat Huffpost-sivuston mukaan vaarassa päätyä internetin mustaan pörssiin. Siellä rikolliset myyvät ihmisten yksityisiä tietoja, joita voidaan käyttää esimerkiksi identiteettivarkauksiin.

Equifax on sittemmin avannut equifaxsecurity2017.com -sivuston. Sieltä asiakkaat voivat käydä tarkistamassa, mikäli heidän yksityiset tietonsa ovat saattaneet päätyä tietomurtajille.