Japanilainen joki kuin lohikäärme – upea näky ilmasta katsottuna

Matkailu · Terhi Piiroinen

Japanilainen Twitter-käyttäjä on huomannut, että Shikokussa sijaitseva Yoshino-joki on ilmasta käsin katsottuna kuin lohikäärme. Kamegamorin vuorelta virtaava vesi päätyy Sameuran järveen, joka näyttää lohikäärmeen päältä.

Lohikäärmeet ovat liskomaisia taruolentoja. Japanilaisen mytologian mukaan lohikäärmeet liittyvät usein vesistöihin ja sateisiin. Ne ovat mielletty Japanissa perinteisesti suuriksi ja kiemurteleviksi olennoiksi. Siksi japanilaisen @chicago0812 ihmetys olikin suuri, kun hän näki lohikäärmeen muotoisen joen lentokoneen ikkunasta.

Fantasiahahmoa muistuttavaan jokeen on rakennettu pato vuonna 1975, jonka johdosta on muodostunut järvi joen alajuoksulle. RocketNews24-sivuston mukaan vesistöllä on tärkeä merkitys koko alueelle, sillä joesta saadaan sekä energiaa että juomavettä.