Pohjois-Korean Pjongjang kuvattiin ilmasta – harvinainen video verkkoon

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pohjois-Korean ulkopuoliset saavat kuvata maan pääkaupunkia Pjongjangia vain erittäin tarkkaan rajoitetusti. Tämän vuoksi suljetusta maasta tallennetun video- ja valokuvamateriaalin määrä on länsimaissa edelleen melko vähäistä.

Singaporelainen valokuvaaja Aram Pan sai taannoin harvinaislaatuisen tilaisuuden. Hänen annettiin kuvata Pjongjangia lentokoneesta käsin ilman rajoituksia. Yli kuusiminuuttinen video on nyt julkaistu kokonaisuudessaan Youtubessa.

Materiaali kuvattiin vuoden 2016 toukokuussa. Vaikka Pjongjangissa on arvioiden mukaan lähes 2,9 miljoonaa asukasta, näyttävät kaupungin kadut, aukiot ja puistot videolla erittäin hiljaisilta.

Straits Times -lehden mukaan Pan on vieraillut Pohjois-Koreassa yli 15 kertaa vuodesta 2013 lähiten. Hänen DPRK 360 -projektinsa tavoitteena on avata ikkuna Pohjois-Koreaan videoiden, valokuvien ja virtuaalitodellisuuden keinoin.