Sano nämä asiat kumppanille päivittäin – viisi tärkeintä lausetta

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kommunikaatio on jokaisen parisuhteen kivijalka. Ilman kunnollista keskustelua ja ajatustenvaihtoa rakkaus voi muuttua pintapuoliseksi tai jopa laimeta olemattomiin. Kommunikaation kautta onnistuvat kaikki suhteen eri aspektit, mikäli kumppanukset ovat avoimia ja ymmärtäväisiä.

Jokainen aamu tulisi alkaa sanoilla: ”Hyvää huomenta!”. On eri asia murahdella väsyneenä ja valittaa pahanmakuista kahvia kuin toivottaa vaikka väkisin omalle rakkaalle mukavaa päivänaloitusta. Muutamalla sanalla on suuri merkitys aamun tunnelmassa ja loppupäivän lutviutumisessa.

Anteeksi-sana on yksi luomakunnan voimakkaimmista ilmaisuista. Sen avulla voi osoittaa olevansa pahoillaan ja ymmärtävän tehneensä väärin. Anteeksipyyntö kertoo henkilön tunteista ja siitä, että hän on valmis nielemään ylpeytensä. Suhteessa ollaan samassa veneessä ja yhteinen hyvinvointi on silloin tärkeintä, eikä niinkään se, onko aina itse oikeassa.

Toisen kehuminen on helppo tapa kannustaa rakasta. Sano kullalle: ”Onpa hyvä idea!”, tai: ”Tuo kuulostaa todella hyvältä!”, kun hän kertoo suunnitelmistaan tai visioistaan. Kuuntele ja anna palautetta, äläkä ohita hänen innostustaan tai sanojaan olankohautuksella. Ole läsnä.

Parisuhteessa on hyvä kertoa työpäivistä tai siitä, miten aika ilman rakasta on mennyt. Yksinkertaisesti kysymällä: ”Kuinka päiväsi meni?”, voi todistaa kumppanin olevan kiinnostunut vähintään yhtä paljon kultansa hyvinvoinnista kuin omastaan. Rakkauden ylistyssanoja ei kannata viljellä ylenpalttisesti, mutta päivittäin on hyvä muistaa mainita puolisolleen, että hän on rakas.

Lähde: PureWow