Huolestuttava tutkimustulos: Näin monet Tinderin käyttäjistä varattuja

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Treffisovelluksia käytetään aktiivisesti uusien ihmisten tapaamiseen. Valitettava tosiasia kuitenkin on, että osa esimerkiksi Tinderiä käyttävistä henkilöistä on varattuja. Nyt on julkaistu tutkimus, jonka mukaan peräti 35 prosenttia Tinderin profiileista kuuluu varatuille seuranhakijoille.

Lakialan yritys Later and Gordon on selvittänyt Tinderin käyttäjien parisuhdestatuksia. Asianajajat ovat huomanneet, että Tinderissä olevat profiilit liitetään yhä useammin avioeroihin. Ihmiset elävät kaksoiselämää sovelluksen kautta ja etsivät esimerkiksi satunnaista seksiseuraa.

Kyselyyn vastasi 2.100 brittiä. Tulosten perusteella 46 prosenttia Tinderin mieskäyttäjistä on varattuja. Naisista salaista seuraa etsii 21 prosenttia. Yleisimmät syyt syrjähyppyjen haalimiseen ovat oman parisuhteen tylsyys, vähäinen seksielämä ja riitely. Myös huomionkipeys mainitaan vastauksissa. Tulosten perusteella 74 prosenttia vastaajista ottaisi avioeron, jos oma puoliso jäisi kiinni Tinderin käyttämisestä.