Odottamaton näky yllätti käärmeen pelastajan – käärme pelasti itse itsensä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni ihminen pelkää käärmeitä eikä mielellään menekään niiden lähelle mikäli joutuu sellaisen lähimaatossa kohtaamaan. Onneksi käärmeiden pelastamista varten löytyy ammattilaisia, joilta käärmeiden siirtäminen onnistuu vaivatta.

Käärmeitä pelastava ja siirtävä mies oli soitettu paikalle Australian Queenslandissa, kun suuri käärme oli nauttinut aurinkoisena päivänä löytämästään varjosta omakotitalon terassilla. Mies oli aiemmin siirtänyt lähistöltä naaraspuolisen käärmeen, minkä vuoksi hän arveli käärmeiden juuri paritelleen. Mies tönäisi uroskäärmettä varovaisesti metallikepillään nähdäkseen millaisella tuulella käärme on.

Käärme ei näytä olevan aggressiivinen vaan reagoi melko rauhallisesti miehen käsittelyyn. Toinen mies kuvaa tilannetta, jossa käärmeen käsittelijä on ottamassa käärmettä kiinni. Käärmeen pelastaminen sujuu tällä kerralla kuin itsestään, kun käärme menee omin neuvoin miehen mustaan käärmesäkkiin sisälle.