Keskeytetty yhdyntä on tarkan miehen ehkäisymenetelmä – muuten raskauden riski kasvaa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen sairauksien valvonnasta ja ehkäisystä vastaava viranomainen CDC on toteuttanut tutkimuksen, jonka mukaan 60 prosenttia suosii ehkäisykeinona keskeytettyä yhdyntää. Keskeytetty yhdyntä tarkoittaa sitä, että mieskumppani ei laukea naisen sisään. Ehkäisykeino ei kuitenkaan toimi, mikäli peniksen vetää ulos väärään aikaan.

Planned Parenthood Federation of America -järjestön johtaja Raegan McDonald-Mosley kertoo Men’s Healthille, että keskeytettyyn yhdyntää liittyy aina riski saattaa nainen raskaaksi. Syynä ovat huono ajoitus tai seksin aikana vaginaan päätyvä sperma, eli niin sanotut touhutipat. Neljä prosenttia naisista voi tulla raskaaksi vuoden aikana keskeytettyä yhdyntää ainoana ehkäisykeinona käyttäen.

Kun siemensyöksy ohjataan muualle kuin vaginaan, ei hedelmöittymistä tapahdu yhtä suurella varmuudella. Mikäli ajoitus epäonnistuu, nousee raskauden riski peräti 22 prosenttiin. Keskeytetty yhdyntä ei myöskään suojaa sukupuolitaudeilta.