Kiihottumishäiriöisen naisen äiti: ”Luulin tyttäreni olevan huo*a!”

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Kerroimme äskettäin pysyvää sukupuolielintenten kiihottumishäiriötä sairastavasta Amanda McLaughlinista, joka ei pysty hallitsemaan kiihottumistaan tai orgasmeja. Nyt Amandan äiti on kertonut, että luuli teini-ikäisenä seksiä janonneen tyttärensä olleen ainoastaan poikkeuksellisen löyhämoraalinen tai seksiriippuvainen.

Amanda kärsii oireyhtymästä, joka on erittäin hankala ja elämää rajoittava sairaus. Hän kertoo jaktuvan kiihottuneisuuden aiheuttavan jopa kiputiloja. Teini-ikäisenä poikkeavat halunsa huomannut nainen välttelee nykyisin ihmiskontakteja nettiä myöten. Hänellä on kuitenkin poikaystävä, joka auttaa parhaansa mukaan.

Silloin, kun poikaystävä ei voi osaltaan auttaa 23-vuotiasta Amandaa, lievittää hän halujaan esimerkiksi jäiden päällä istumalla. Hänen lääkärinsä Priyanka Gupta on määrännyt naiselle 30 eri lääkettä kipuja ja oireyhtymän vaikutuksia lievittämään. Sairauden syytä ei kuitenkaan ole tiedossa.

Uusimmat