Kiihottumishäiriöisen naisen äiti: ”Luulin tyttäreni olevan huo*a!”

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Kerroimme äskettäin pysyvää sukupuolielintenten kiihottumishäiriötä sairastavasta Amanda McLaughlinista, joka ei pysty hallitsemaan kiihottumistaan tai orgasmeja. Nyt Amandan äiti on kertonut, että luuli teini-ikäisenä seksiä janonneen tyttärensä olleen ainoastaan poikkeuksellisen löyhämoraalinen tai seksiriippuvainen.

Amanda kärsii oireyhtymästä, joka on erittäin hankala ja elämää rajoittava sairaus. Hän kertoo jaktuvan kiihottuneisuuden aiheuttavan jopa kiputiloja. Teini-ikäisenä poikkeavat halunsa huomannut nainen välttelee nykyisin ihmiskontakteja nettiä myöten. Hänellä on kuitenkin poikaystävä, joka auttaa parhaansa mukaan.

Silloin, kun poikaystävä ei voi osaltaan auttaa 23-vuotiasta Amandaa, lievittää hän halujaan esimerkiksi jäiden päällä istumalla. Hänen lääkärinsä Priyanka Gupta on määrännyt naiselle 30 eri lääkettä kipuja ja oireyhtymän vaikutuksia lievittämään. Sairauden syytä ei kuitenkaan ole tiedossa.