Itseoppinut leipuri ihastuttaa – upeaa taidetta leivän päällä

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Slovenialainen Anita Sumer on itseoppinut leipuri, joka viimeistelee tuotoksensa kaivertamalla niiden kuoriin upeita kuvioita. Sumer on julkaissut hänen sourdough_mania -nimisellä Instagram-kanavallaan kuvia, joissa upeat lopputuotokset ja niiden synty nähdään.

Anita Sumer luo leivän kuoriin kauniita kuvia antamalla leipätaikinan ensin kohota, minkä jälkeen hän loihtii kauniita kuvia kuoriin viiltämällä leivän pintaa pienellä terällä. Kun kuva on valmis, nainen laittaa leivän uuniin. Leivän valmistuttua sen rapeassa kuoressa nähdään upea kuva, joka saa leivän näyttämään taideteokselta.

Sumer käyttää terän lisäksi myös muotteja, joiden avulla kauniit kuvat syntyvät leivonnaisten pintaan. Sumer tekee leipiinsä kahden tekniikan avulla muun muassa kauniita kukkia ja lehtiä. Naisen leivontakanavaa seuraa lähes 40.000 ihmistä, joista moni on saanut Sumerin tekniikasta varmasti inspiraatiota myös omaan leivontaansa.

https://www.facebook.com/BusinessInsiderUK/videos/2360002927558737/

https://www.instagram.com/p/BWSPq5DDmG5/?taken-by=sourdough_mania

And the baked version from my previous post. 100% local stone-milled wheat flour at 60% hydration, 20% starter, 2% salt. I brushed the unbaked batard with mixture of rye malt (crushed rye powder that provides a rich color and distinctive malt flavor) and water so the stencilled flour stuck better 👍swipe to check those bubbles on the crust 😍 * To be honest, more than half of the smallish batard (300g flour) is already gone. I just can't resist a slightly warm bread. How about you? Do you wait for it to cool down completely or cut it open while still hot/warm?😁 * Enjoy your day and let's bake the world a better place 💖 * * * * * #desem #sourdough #levain #pane  #masamadre #bread #sourdoughbread #bröd  #pastamadre #lievitomadre  #instabread #surdeg #realbread #naturalyeast  #professionalchefs #naturallyleavened #sauerteig  #wildyeast #artisanbread  #bakingbread  #ekşimaya  #godtno  #хлеб #breadlover #organicfood #homemadefood #fwx @bakersbatch @thebakefeed @bread_masters_ @sourdoughclub  @FoodiePunters @bonappetitmag @saveurmag @foodblogfeed @thefeedfeed @undiscoveredbaker @sourdoughschool @bakerybitsltd @breadbakersguild @buzzfeedfood @pastryelite @thefeedfeed.baking

A post shared by Anita Šumer (@sourdough_mania) on

https://www.instagram.com/p/BWBFKEmj7S4/?taken-by=sourdough_mania