Uniasiantuntija neuvoo – tämä metodi selättää univaikeudet

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hyvät yöunet ovat välillä luksusta johon suurella osalla ihmisistä on varaa vain viikonloppuisin tai vapaapäivinään. Uni on tärkeää hyvinvoinnin ja jaksamisen vuoksi, minkä vuoksi kaikki toivoisivatkin aina saavansa hyvät yöunet mennessään nukkumaan. Joka yö nukahtaminen ei kuitenkaan ole niin helppoa.

Unitohtori Carmel Harrington kertoi Daily Mail -sivuston haastattelussa metodin, jonka avulla voi saada nopeammin unta. Aluksi henkilön tulee keskittyä omaan hengitykseensä ja hengittää aina kerran sisään ja kaksi kertaa ulos. Kun hengitys on tasaantunut, ihmisen tulisi keskittyä kolmeen eri tuntemukseen, joita hän sillä hetkellä tuntee.

Seuraavaksi tulisi miettiä kolmea asiaa, jotka pystyy kuulemaan. Sen jälkeen henkilön tulee avata silmänsä ja etsiä pimennetystä huoneesta kolme asiaa, jotka pystyy näkemään. Sitten ihmisen tulee jälleen sulkea silmänsä ja keskittyä hengittämiseen. Tämän tekniikan tulisi auttaa aivoja siirtymään levolliseen ja väsyneempään tilaan, jossa ajatukset eivät pyöri univaikeuksien ympärillä.